MSŠ Maglaj: Održano takmičenje u spelovanju

27.02.2014. 16:15 0

Danas je u Mještovitoj srednoj školi održano "Spelling Bee" takmičenje u organizaciji prof. Vanese Alispahić.

Svoje učešće uzeli su učenici I-1 razreda: Bećirović Amina, Đonlić Ema, Halilović Nadina, Handžić Irma, Hasić Jasmina, Hodžić Elmir, te učenici I-3 razreda Suljić Salko i Zukić Amar.

 

Šta je "Spelling Bee"?

 

"Spelling Bee" testira umijeće učenika u spelovanju riječi na engleskom jeziku. S obzirom na to da engleski jezik ne slijedi pravilo doslovnog spelovanja  kao što je to slučaj s bosanskim, hrvatskim i srpskim jezikom, poznato je koliko riječi mogu biti teške za spelovati.

Ovakva takmičenja u spelovanju održavaju se u školama širom SAD-a da bi se pomoglo učenicima u učenju jezika, u poboljšanju vještina spelovanja i obogaćivanju rječnika, ali i zato što su ova takmičenja zabavna za učenike i publiku.

 

 

Učenici su pokazali zavidno znanje, na kraju su najviše koncetracije i znanja pokazale učenice Amina Bećirović (drugo mjesto) i pobjednica Jasmina Hasić koje ce MSŠ Maglaj predstavljati na takmičenju "Spelling Bee" u organizaciji Američke ambasade (Americki kutak Doboj).

 

Svim učesnicima čestitamo, a predstavnicima MSŠ Maglaj želimo i mnogo sreće na takmičenju koje slijedi, stoji u objavi na oficijelnom profilu MSŠ Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Bračnom paru iz Maglaja 2.000 dolara nagrade za ideju kako riješiti otpad od hrane. Više na:… https://t.co/1coM9h3h0E

@maglajinfo.com19.12. - 08:59h