maglajinfo.com
vijesti maglaj 6668

Održan 11. Izbor sportiste Maglaja: Najviše priznanje pripalo Muameru Karabegoviću

25.02.2017. 22:45 0

U Velikoj sali Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' u Maglaju sinoć je održan tradicionalni 11. Izbor sportiste Maglaja u organizaciji RTV Maglaj a pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića.

U Velikoj sali Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' dodijeljena su specijalna priznanja, nagrada za životno djelo te zvanična priznanja za razvoj omladinskog sporta, priznanje najuspješnijem sportskom radniku, najuspješnijem sportisti invalidu, najboljoj ekipi i najuspješnijem sportisti Maglaja za 2016. godinu.   

Kako je odlučio žiri 11. Izbora sportiste Maglaja dobitnici specijalnih priznanja su trener Nogometnog kluba Natron Tado Tomas, rukometaš Maglaja Alen Bjelobrković i Ajnur Hasanić, član Košarkaškog kluba Maglaj.

Dobitnik nagrade za životno djelo je Mirsad Kotorčić koji se odbojkom aktivno ali i kao trener bavio gotovo četiri decenije.

Prizanje za razvoj omladinskog sporta na području općine Maglaj pripalo je Školi odbojke Odbojkaškog kluba Maglaj, a nominovani su bili i Škola nogometa Nogometnog kluba Natron i Košarkaški klub Maglaj. 

Prema ocjenama žirija za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Mahmut Obralić, trener RK Maglaj, a u konkurenciji za ovo priznanje bili su i Fuad Vrgovčević, predsjednik Upravnog odbora SRD Bosna i Tarik Gračić, trener ženske selekcije Odbojkaškog kluba Maglaj.

Najuspješniji sportista invalid je Hasna Hamzić, članica SKOSI Maglaj, državna prvakinja i pobjednica KUP-a u streljaštvu, a nominovani u ovoj kategoriji su bili i Edib Šahman, član SKOSI Maglaj i Salim Rahmanović, član IOK Maglaj-Index.

Za 2016. godinu za najuspješniju ekipu proglašen je tim Rukometnog kluba Maglaj, a u nominaciji za ovu nagradu bili su i NK Natron i Streljački klub osoba sa invaliditetom Maglaj.

Najviše priznanje, titula najuspješnijeg sportiste Maglaja za 2016. godinu pripala je Muameru Karabegoviću, članu Kajak-kanu kluba Maglaj. Muamer Karabegović je aktuelni državni prvak u K1 na 200 metara i osvajač ukupno 15 medalja u 2016. godini na međunarodnim regatama te na Državnom prvenstvu.

Za ovo laskavo priznanje bili su nominovani i Kenan Mutapčić, član RK Maglaj i Amel Husaković, član NK Natron. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.