Muftija zenički posjetio Maglaj

12.05.2014. 16:03 0

U petak, 09. maja 2014. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Maglaj. Povod posjete bio je priprema za svečano otvorenje džamije Kuršumlija na kojoj su završeni radovi na restauraciji, a njeno svečano otvorenje planirano za 31. maj 2014. godine.

U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Maglaj, muftija zenički susreo se sa načelnikom Općine Maglaj gosp. Mehmedom Mustabašićem, a zatim je u pratnji glavnog imama Izudin ef. Kruške, glavnog imama MIZ Teslić Džafer ef. Gračića i predsjednika IO MIZ Maglaj mr. Mirsada Hasanića posjetio džemat ''Kuršumlija'' džamije, gdje je klanjao džuma-namaz i održao hutbu.

 

Dobrodošlicu muftiji zeničkom u džamiji Kuršumlija izrazio je imam ove džamije hfz. Hidajet ef. Talić.

 

Boravak na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj muftija zenički završio je posjetom džematu Gornja Liješnica – Međići, u kojem je postavio kamen-temeljac za munaru sa šehidskim spomen-obilježjem, na obnovljenom mesdžidu koji je teško oštećen u klizištu koje se 2010. godine dogodilo na ovom terenu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.