maglajinfo.com
vijesti maglaj 671

MUP ZDK: Policijski službenici izdali 211 prekršajnih naloga po pitanju zimske opreme u/na vozilima

4.02.2015. 16:59 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim aktivnostima, u vremenskom periodu od 26. do 30.01.2015. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

 

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima. 

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 2.180 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je zbog utvrđenih prekršaja koji se odnose na posjedovanje i korištenje zimske opreme izdato 211 prekršajnih naloga, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.