MUP ZDK: Poziv građanima

25.02.2014. 15:08 0

Uvaženi građani.

 

Danas, sa početkom u 14,00 sati, policijski komesar Fahrudin Bečirović je u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održao sastanak sa članovima Štaba za koordiniranje i rukovođenje aktivnostima, sastavljenim od najodgovornijih  službenika i rukovodilaca navedene Uprave, na kojem je temeljito razmatrana sigurnosna situacija u Federaciji BiH i u Zeničko-dobojskom kantonu, a u kontekstu aktuelnih dešavanja i protesta koji se svakodnevno održavaju u više gradova, kako na području Kantona tako i na području Federacije BiH.

 

Na održanom sastanku su utvrđene sve aktivnosti koje će biti poduzimane od strane policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u vezi najavljenih mirnih protesta, a sa ciljem sprječavanja izgreda i incidentnih situacija, kao i drugih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

Na sastanku je između ostalog usvojen zaključak, kojim je naloženo angažovanje potrebnih  policijskih snaga ove Uprave policije, čiji će osnovni  zadatak biti zaštita života i imovine svih građana, te zaštita ustavnog poretka i vladavine prava.

 

U ovom kontekstu, želimo posebno da naglasimo da policija prvenstveno štiti građane i njihovu imovinu, da sprečava upotrebu nasilja, te da u okviru svojih nadležnosti sprečava činjenje krivičnih djela i drugih nedozvoljenih radnji počinjenih od strane grupa i pojedinaca.

 

Kako je naglašeno, od strane svakog policijskog službenika  će biti podržan i uvažavan građanin koji prisustvuje javnom skupu i mirno izražava nezadovoljstvo i proteste, ali da isto tako, bez obzira na opravdanost zahtjeva, neće biti dozvoljeno nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti građana i njihove imovine.

 

Želimo da se zahvalimo svim našim građanima, koji su do sada učestvovali na mirnim protestima na području Zenice i Kantona, na korektnom ponašanju, te ih molimo da njihovo eventualno učešće u najavljenim protestima bude mirno, dostojanstveno i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.  

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.