maglajinfo.com
vijesti maglaj 4012

Bajram dolazi u naše mahale

Muslimani sutra slave Bajram, jedan od dva najveća muslimanska blagdana

27.07.2014. 20:21 0

Muslimani u svijetu danas poste zadnji dan u svetom mjesecu ramazanu, a obilježavanje jednog od dva najveća muslimanska blagdana - ramazanskog Bajrama - je sutra.

Prema Takvimu Rijaseta IZ u BiH prvi dan Ramazanskog bajrama je u ponedjeljak: 28. Jula 2014. godine. Centralna bajramska svečanost na nivou Medžlisa Maglaj održat će se u Kalavun Gazi Jusuf pašinoj / Kuršumlija  džamiji u Maglaju.

 

Sabah – namaz će predvoditi i Bajramski vaz održati hfz. Hidajet ef. Talić, imam džamije, a bajram – namaz će predvoditi Glavni maglajski imam, održati hutbu, te uputiti bajramsku poruku.

 

U svim džema'atima bajramske svečanosti započet će u 04:45 sati učenjem salavata, a ezan za sabah namaz će se proučiti u 05:00 sati. Vrijeme klanjanja Bajram – namaza je u 06:08 sati.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.