maglajinfo.com
vijesti maglaj 3494

Nakon što je Sulejmanu Hodžiću izgorila kuća u kojoj je živio

MZ Misurići poziva dobre ljude da pomognu porodici Hodžić

11.02.2014. 15:30 0

Nakon što je Sulejmanu Hodžiću u petak 7. februara u požaru izgorio krov nad glavom u kome hvala Bogu niko nije stradao MZ Misurići pokrenula je akciju prikupljanja novčane pomoći za mnogočlanu porodicu Hodžić.

U požaru koji je u petak ujutro izbio u naselju Jelovac kod Maglaja izgorjela je kuća nepokretnog starca Sulejmana Hodžića, a njega su iz vatrene stihije uspjeli spasiti snaha Amela, sin Safet i stariji unuci koji žive u kući preko puta.

 

Odmah po dojavi o požaru na lice mjesta krenuli su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Maglaj s dva vozila. Jedno od vatrogasnih vozila je, nažalost, imalo saobraćajnu nesreću na uskom i strmom putu koji vodi do kuće Hodžića, no vatrogasci, srećom, nisu povrijeđeni. Požar je, i pored toga, brzo stavljen pod kontrolu, ali i pored brze intervencije, krov kuće je u potpunosti izgorio. Uzrok požara, prema informacijama je zapaljen solunar. 

 

Safet, Amela, njihovo sedmero djece i djed Sulejman teško žive i preživljavaju od stotinjak maraka invalidnine, koliko prima djed, i onoga što Safet zaradi radeći na nadnice. Safet i Amela s djecom već godinama žive u dvije sobe u kući koja nije njihova i koja nema toaleta. Sada će u toj kući s njima živjeti i nepokretni djed Sulejman.

 

Nakon ove nezgode koja se dogodila Sulejmanu Hodžiću, MZ Misurići pokrenula je ovih dana akciju prikupljanja donacija za pomoć mnogočlanoj porodici Hodžić, ukoliko možete i želite pomoći možete se obratiti direktno na broj telefona predsjednika MZ Misurići 062-933-969 ili vaš prilog možete uplatiti na žiro račun Hodžić Safeta kod IK Banke, 0600100040422

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.