maglajinfo.com
vijesti maglaj 1519

Na ahiret ispraćen Ragib Mulalić, jedan od najstarijih Maglajlija

8.04.2016. 12:33 0

Jučer je poslije ikindija-namaza uz prisustvo mnogobrojnih sugrađana obavljena dženaza Ragibu Mulaliću, jednom od najstarijih Maglajlija.

Dženaza-namaz klanjana je na platou ispred džamije Kuršumlije, a kojoj su prisustvovali članovi porodice, rodbine, prijatelji i poznanici porodice Mulalić, te mnogobrojni sugrađani.

Ragib Mulalić rođen je 1924. godine, otac Nasera i Majide. Starije Maglajlije poznaju r. Ragiba kao vrlo vrijednog i čestitog čovjeka, brižnog oca i pažljivog djeda, ali i kao itekako uglednog poljoprivrednog proizvođača i poštenog vjerskog službenika. 

Ragib Mulalić je umro u 92. godini života i jedan je od posljednjih Maglajlija iz generacije 20-ih godina prošlog stoljeća, a s kojim su otišla i brojna sjećanja na nekadašnje godine i dogodovštine ispod maglajskog neba.

Jučerašnju dženazu predvodio je Šemsudin ef. čizmić, a istoj je prisustvovao i glavni imam Medžlisa Maglaj Nevres ef. Hodžić koji se obratio prisutnim građanima.

Rhm. Ragib Mulalić je bio vjernik, činio je dobra djela, bio je osvjedočeni musliman. On se svojim načinom života opredjeljivao za džennet na Ahiretu. Molim Uzvišenog Allaha da njegov dugi ovodunjalučki život upiše kao koristan i dobro iskorišten. Danas sam ovdje ispred MIZ Maglaj da mu kao glavni imam odam poštovanje zbog svog doprinosa kojeg je davao Islamskoj zajednici. Podsjetit ću vas da je rhm. Ragib Mulalić u dva mandata, neposredno prije agresije, bio predsjednik MIZ Maglaj, tada Islamske vjerske zajednice. Davao je svoj doprinos organiziranju vjerskog života na institucionalan način, kazao je ef. Hodžić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.