maglajinfo.com
vijesti maglaj 1867

Na ahiret preselio Ahmet Lošić

Na ahiret preselio jedan od najredovnijih džematlija Nove Gradske Džamije

12.04.2014. 18:49 0

Danas je u 83-oj godini svog života na ahiret preselio jedan od najredovnijih džematlija Nove Gradske 'Vali Recep Yazicoglu' džamije u Maglaju, Ahmet (Ahmet) Lošić.

Jedan od najredovnijih džema'atlija Nove Gradske Džamije u Maglaju od njenog otvaranja Ahmet (Ahmet) Lošić danas je preselio na ahiret u svojoj 83-oj godini života. Redovnim džema'atlijama gradske džamije ovaj čovjek ostat će u dubokom sjećanju kao iskren, komunikativan, pedantan i čovjek kojeg su krasile osobine pravog vjernika, a Ahmet to uistinu jeste bio. 

 

"Rahmetli Ahmet Lošić bio je jedan od najredovnijih džematlija u gradskoj džamiji od samog njenog otvaranja. Iako je bio u poznoj starosti, Ahmet se, poput nekog četrdesetogodišnjaka, aktivno interesirao za sve džematske aktivnosti i, shodno mogućnostima, davao svoj doprinos," kazao je za naš portal imam, hatib i muallim Nove Gradske Džamije Nevres ef. Hodžić.

 

Ahmetovo mjesto u džamiji teško će se nadoknaditi i popuniti, a uzimajući u obzir hadis Muhammeda a.s. u kome on kaže: "Kada vidite čovjeka da posjećuje džamije posvjedočite mu da je vjernik", onda se može posvjedočiti da Ahmet to uistinu jeste bio. 

 

"Među nama će ostati upamćen po svojoj pedantnosti, bio je pravi gospodin, odmjerenosti, komunikativnosti, racionalnosti, a ako se vjernik prepoznaje po čestom dolasku u džamiju, a prepoznaje se, onda mi svjedočimo da je rahmetli Ahmet bio dobar vjernik. Njegovo mjestu u džamiji teško će neko moći popuniti", zaključuje Nevres ef.

 

Dženaza r. Ahmetu obavit će se akoBogda sutra (nedjelja), 13. 4. u 16:45 sati ispred Kuršumlije džamije. 

 

Naš portal porodici r. Ahmeta izražava iskreno saučešće uz dovu da im Uzvišeni podari sabura, a r. Ahmetu džennet. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.