maglajinfo.com
vijesti maglaj 5916

13. ramazanski dan

Na maglajskoj tvrđavi priređen iftar za preko 70 mladih iz Maglaja i Kaknja

18.06.2016. 23:09 0

Pod pokroviteljstvom Medžlisa islamske zajednice Maglaj u organizaciji džemata Jusuf-pašine Kuršumlije džamije i džemata Novi Grad večeras je na maglajskoj tvrđavi priređen iftar za preko 70 mladih osoba iz Kaknja i Maglaja.

Gosti iz Kaknja stigli su u Maglaj okupljeni oko Udruženja mladih pri Medžlisu IZ-e Kakanj. U Maglaju su boravili i tokom sanacije šteta nakon majskih poplava 2014. godine. Večeras su u Maglaj stigli drugim i sretnijim povodom.

Nakon što je tobdžija Nagib sa maglajske tvrđave najavio kraj posta 13. ramazanskog dana mladi su prekinuli svoj post hurmama i vodom a zatim klanjali akšam-namaz, a onda i zajednički iftarili.

- Nesvakidašnji iftar i zaista prelijepa atmosfera večeras na maglajskoj tvrđavi. U zraku se osjeti ramazan, inače i mjesec susreta i razgovora, kazao nam je Arnel Delić, jedan od prisutnih na večerašnjem iftaru.

Nakon iftara do teravih-namaza gosti iz Kaknja i domaćini iz Maglaja družili su se uz izvedbu nekoliko ilahija i kasida.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.