maglajinfo.com
vijesti maglaj 1611

Stanje bolje nego jutros

Na području Donjeg Ulišnjaka rijeka Bosna se povukla u korito

4.02.2019. 12:35 0

Potvrdio predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Ulišnjak Ernad Bećirović.

Rijeka Bosna koja se jučer nešto iza 17,00 sati izlila na području Donjeg Ulišnjaka i blokirala regionalni put R-465 Doboj-Maglaj-Zavidovići na području Donjeg Ulišnjaka povukla se u njeno korito. 

Ovu informaciju u razgovoru za portal Maglajinfo.com potvrdio je predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Ulišnjak Ernad Bećirović. 

- Rijeka Bosna u ovim trenucima se povlači u korito. Ostali su mulj i smeće na regionalnom putu R-465 Doboj-Maglaj-Zavidovići a jedan objekat je poplavljen. Sve je prošlo bez većih materijalnih šteta - kazao je Bećirović koji je naglasio da su mještani zbog blokade regionalnog puta koristili put preko Borika i Šipraga kako bi došli kućama, ali kako će i njega biti potrebno sanirati.

Također Bećirović je potvrdio da je tokom noći u nekoliko navrata obilazio sve kritične tačke u ovom maglajskom naselju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.