Na poplavljenim područjima se uklanja NUS, telekomunikacije još nisu u funkciji

22.07.2014. 02:23 0

Vlada Federacije BiH objavila je trenutna stanja na poplavljenim područjima u protekla tri dana, prenosi novinska agencija Patria.

U vrlo preciznom izvještaju jasno stoji kakva je situacija u kantonima ili općinama, prenosi novinska agencija Patria.

 

Stanje u Posavskom kantonu

 

U izvještaju “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo, za sanaciju proboja koji su nastali na savskim odbrambenim nasipima na lokalitetima Prud, Starača i Kopanice, urađena je projektno-tehnička dokumentacija tj. Elaborati hitne intervencije. Na osnovu navedene dokumentacije izvode se završni radovi na hitnoj sanaciji prodora savskog odbrambenog nasipa na poplavnim područjima odžačka i srednja Posavina. Procjenjuju da je do sada realizovano oko 90 posto predviđenih radova.

 

Stanje u Zeničko-dobojskom kantonu

 

Telekomunikacioni saobraćaj još uvijek nije u funkciji na pojedinim područjima na kojima su instalacije pokidane usljed klizišta i odrona.

 

Općina Maglaj - dana 18. jula uposlenici općinske Službe civilne zaštite Maglaj su, po dojavi građana, izašli na teren i odstranili jednu trenutnu tromblonsku minu, sa osiguračem, na lokalitetu Stari grad, Maglaj. Navedeni NUS je uskladišten u magacin civilne zaštite Maglaj.

 

Općina Olovo - u mjestu Olovske Luke, pronađena nepoznata eksplozivna naprava. Pozvan TUN tim „A“, Federalne uprave civilne zaštite, za područje Sarajevskog kantona, koji će eksplozivnu napravu demontirati i ukloniti.

 

Stanje u Tuzlanskom kantonu

 

Općina Gradačac - „A“ tim FUCZ vršio je preuzimanje i uništavanje NUS-a na području općine Gradačac.

 

Stanje u Srednjobosanskom kantonu

 

Općina Bugojno - 17. jula područje općine bilo je zahvaćeno obilnim kišnim padavinama. Pala su 42 litra kiše po metru kvadratnom. Na području naselja Kula oborinske vode koje su se izlile iz odvodnih kanala pored lokalnog puta, poplavile su deset kuća. Voda je ušla u prizemlja, podrume i pomoćne objekte.

 

U mjesnoj zajednici Rovna, zaseok Telešić, pored lokalnog asfaltnog puta pojavilo se klizište površine oko 120 m². Put je prohodan.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.