Donacija Vlade Francuske

Na proljeće sanacija kino sale DK "Edhem Mulabdić"

26.12.2014. 00:34 0

Ambasada Francuske u BiH - Vlada Francuske putem Ambasade Francuske u BiH osigurala je iznos od milion Eura, koje je donirala za sanaciju poplavama uništenih kulturnih objekata u općinama: Maglaj, Doboj i Šamac.

Projekat će biti implementiran putem UNESCO-a. Ove projekte Ambasada Francuske je nazvala "projekti siročadi", jer se do sada niko nije bavio ovom vrstom obnove. Ambasadorica Francuske u BiH, g-đa Claire Bodonyi kazala je tim povodom da je Francuska odabrala Doboj, Maglaj i Šamac jer su najozbiljnije bili pogođeni majskim poplavama.

 

Pojasnila je da se radi o iznosu od milion eura, koje je Ambasada Francuske uplatila UNESCO-u. Plan je da se sa implementacijom počne u mjesecima februar ili mart 2015. godine. Na Općini Maglaj je da obezbijedi projektno-tehničku dokumentaciju, i ovim sredstvima je planirana sanacija Velike – kino sale (sala, foaje, garderoba, zajedničke prostorije), dio sredstva opredjeljen je za sanaciju objekta Delibegov Han i ostatak sredstava za sanaciju zgrade Doma kulture u Maglaju.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.