maglajinfo.com
vijesti maglaj 908

Na teritoriji općine Maglaj provodi se anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka

2.07.2020. 22:12 0

Federalni zavod za statistiku obavještava da će se u periodu od 01.07.2020. godine u trajanju od 22 dana (uz mogućnost produženja terenskog rada do 7 dana) u okviru projekta ''Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak'', a u skladu sa Zakonom o statistici Bosne i hercegovine (Službeni glasnik BIH 26/04 i 42/04) i Zakonom o statistici u Federaciji BiH (''Službene novine Federacije BIH'' br. 63/03 i 9/09) na teritoriji općine Maglaj provesti anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka.

Anketiranje će za potrebe statističkih institucija u Bosni i Hercegovini provoditi akreditovani anketari koje angažuje istraživačka agencija Prism Research iz Sarajeva za potrebe zvaničnih statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Prema Zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici u Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantuju punu povjerljivost podataka.

Napominju da će anketari prilikom anketiranja primjenjivati preporučene mjere navedene u Naredbi Federalnog kriznog štaba, koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održavati propisanu fizičku distancu od dva metra, u cilju zaštite zdravlja anketara i ispitanika, saopćeno je. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h