maglajinfo.com
vijesti maglaj 2580

Načelnik Mahmutagić: Građani moraju nositi zaštitne maske, ne znamo ko je nulti pacijent

13.04.2020. 15:18 0

Danas je u Maglaju održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite gdje se razgovaralo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području općine Maglaj i poduzetim mjerama, saopćeno je iz Općine Maglaj.

Komandant Općinskog štaba civilne zaštite Mirsad Mahmutagić rekao je nakon sjednice kako je u roku 48 sati na području općine Maglaj potvrđeno 13 slučajeva zaraze koronavirusom.

- Nažalost,  u roku od 48 sati je 13 zaraženih, od 23 testirana. Ovih 13 lica su, da tako kažem, locirani u tri kuće, dva porodična klastera. Idu nova testiranja. Danas ćemo imati ponovo 5-6 novih uzoraka za testiranja. To je razlog više da budemo ozbiljni u ponašanju, da pratimo sve preporuke i naredbe koje se donose. Danas smo imali sjednicu Štaba gdje smo se upoznali sa svim tim detaljima i zamoli smo ponovo Policijsku stanicu Maglaj da iako daju od sebe maksimum, ulože još više napora kako bi se spriječilo grupisanje koje trenutno imamo na nekoliko lokacija i da se poštuju mjere koje su donesene - rekao je načelnik Mahmutagić. 

- Svim građanima, jasna poruka, obavezno je korištenje zaštitne maske na javnom prostoru. Mi sada trenutno ne znamo ko je nulti pacijent, ne znamo odakle je tačno i kada krenulo. Ono što znam da su svi radnici HM-Prometa poslani kući da budu 14 dana u izolaciji i trebaju poštovati te mjere, kao i članovi njihovih porodica - istakao je komandant Općinskog štaba civilne zaštite Mirsad Mahmutagić, objavljeno je na zvaničnoj web-stranici Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.