maglajinfo.com
vijesti maglaj 924

Ponovio apel građanima

Načelnik Mahmutagić: Scenarij je mogao biti poguban, na svu sreću dobro se završilo

25.03.2020. 10:30 0

Novo obraćanje načelnika Općine Maglaj.

Nakon što je kasno sinoć stigao rezultat testiranja na koronavirus jedne osobe iz Maglaja, načelnik općine Mirsad Mahmutagić jutros se ponovo oglasio s molbom, da svi budemo mnogo odgovorniji.

Poštovani sugrađani,

Nalaz testiranja na Corona virus našeg sugrađanina je na svu sreću NEGATIVAN. Želimo mu brzo ozdravljenje. Ipak ostaje bolna istina, NEODGOVORNO PONAŠANJE. Scenarij je mogao biti poguban za sve nas. Kontakt sa nekoliko ljekara i medicinskog osoblja. Kontakt njih međusobno, sa članovima porodice i ostalima. Epilog je mogao biti izolacija Doma zdravlja i još mnogo osoba.

Na svu sreću dobro se završilo, ali ovo nam je možda posljednji primjer neodgovornog ponašanja bez tragičnih posljedica!

Molim vas prijavite sve osobe koje dolaze iz inostranstva, prijavite osobe koje imaju kontakt sa njima, prijavite osobe koje krše obaveznu izolaciju.

Tako štitite i njih i sebe i druge!

BUDIMO ODGOVORNI, objavljeno je na zvaničnoj stranici Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.