maglajinfo.com
vijesti maglaj 656

Nagrađeni najaktivniji čitaoci gradskih biblioteka, među njima Samir Muminović iz Maglaja

22.10.2018. 10:42 0

Derviša Burzić (Cazin), Rijad Šunj (Sarajevo), Dijana Simić (Zenica), Šakira Idrizi (Kladanj), Amila Žero (Tuzla), Samir Muminović (Maglaj) i Selma Aškraba (Mostar) u svojim su gradskim bibliotekama najaktivniji čitaoci.

Kako bi se njihovoj posvećenosti čitanju odalo priznanje, danas je u Federalnom ministarstvu kulture i sporta upriličena svečanost dodjele priznanja za najaktivnijeg čitaoca.

Helena Lončar iz Upravnog odbora Fondacije za bibliotečke djelatnosti podsjetila je da je Fondacija raspisala konkurs za deset najaktivnijih čitaoca od 15 do 35 godina, na koji se prijavilo sedam biblioteka koje su kandidovale čitaoce.

Lončar je navela da je cilj bio aktivirati mlade čitaoce i one kojima je knjiga najbolji prijatelj.

Najaktivniji čitaoci pročitali su u godini dana između 33 i 80 knjiga, s tim da su bibliotekari istakli da se vodilo račina i o kvalitetu pročitanog.

Predstavnici biblioteka istakli su zahvalnost Fondaciji za bibliotečke djelatnosti na pomoći koju im pruža.

Ovom prilikom najaktivniji čitaoci nagrađeni su sa po 500 KM, a biblioteke iz kojih dolaze dobile su knjige na poklon.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.