tuzlanski.ba

Naši Brko i Buco nesalomljivim humorom vraćaju optimizam

Naši Brko i Buco nesalomljivim humorom vraćaju optimizam

20.05.2014. 15:21 0

Naš Amir Brko svojim smislom za humor i u najtežim situacijama obišao je svijet i pokazao da ove poplave nisu ubile duh i osmjeh. Svima nam je vratio duh optimizma. Tekst i video koji je napravila ekipa portala tuzlanski.ba, a koji prenosimo u cjelosti, najbolje o tome govori. Hvala ti Brko, a hvala i našim Tuzlacima.

VIDEO

Amir Hajrulahović iz Maglaja, mladić je kojem je sudbina odredila da se od djetinstva kroz život bori gotovo sam. U vodenoj stihiji koja je pogodila ovaj bosanskohercegovački grad, sa stotinama drugih u potpunosti je poplavila i njegova kuća.

 

Uništene stvari, neprocjenjiva šteta, ogroman gubitak, proživljena golgota samo je djelić svega što je iza nezapamćenih poplava snašlo Amira i njegove sugrađane.
"Povratak u kuću nakon povlačenja vode bio je jeziv, sve stvari su uništene, voda je nanijela ogromne količine blata, neke kuće su u potpunosti zatrpane.

 

Život ide dalje, oslanjamo se jedni na druge, pomažemo jedni drugima, gubitak je ogroman ali što je najvažnije živi smo, sve drugo ćemo nadoknaditi.

 

Sanacija kuće će biti zaista teška ali drugačije nisam ni navikao," za Tuzlanski.ba govori Amir, koji je pored svega zadržao smisao za humor, po kojem je i omiljen u društvu.

 

"Mi jeste da se zezamo ali vidjet ćete u kakvim je čovjek problemima, ovo je taj maglajski duh, ostao mu je još samo antibakterijal sprej…"


Pogledajte cijeli video zapis uništene kuće i neuništivog bosanskog humora i optimizma.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.