maglajinfo.com
vijesti maglaj 3550

Najodabranija noć u godini: Muslimani večeras obilježavaju Lejletu-l-kadr

21.06.2017. 04:30 0

Medžlis islamske zajednice Maglaj u srijedu prije teravih-namaza, u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicioglu'' džamiji organizirat će centralnu svečanost povodom Lejletu-l-kadra – 27. noći mjeseca ramazana.

Tom prilikom poučno obraćanje vjernicima održat će muftija zenićki doc.dr. Ejub ef. Dautović, a u programu će učestvovati i hor ''Firdevs''. Nakon klanjanja teravih-namaza i programa biti će upriličeno i klanjanje noćnog namaza, a program počinje u 22.20 sati. 

Lejletul-kadr je za muslimane najodabranija noć u godini. U ovoj noći, vjeruje se, počela je objava Kur`ana, posljednje Božije objave i upute čovječanstvu. To je noć u kojoj muslimani vjeruju da se određuje sudbina i da se u njoj može zaslužiti oprost od grijeha.

U kur'anskoj suri El-Kadr, koja je posvećenoj upravo toj noći, za ovu noć se kaže da je vrednija od 1.000 mjeseci.

U svim džamijama Islamske zajednice u BiH u domovini i dijaspori, kako je najavljeno, ta noć će biti obilježena posebnim molitvama i programima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.