Nakon tvrđave i izletište Borik zatrpano smećem

15.03.2014. 15:55 0

Ako ovih dana odlučite posjetite naše izletište Borik koje je zajedno sa Bistricom jedno od najljepših na području naše općine na zelenim površinama pronaći ćete gomilu plastičnih vrećica, konzervi, pivskih flaša, i mnogih drugih raznih predmeta kojima mjesto sigurno nije na zelenim površinama ovog izletišta.

Da li je ovo ogledalo svih nas, ili je ogledalo onih što posjećuju izletište Borik i gore na jedan sasvim necivilizovan i nekulturan način uživaju ljepote ovog izletišta?

 

Ovim putem iskreno i bez loše namjere pozivamo naše sugrađane da lijepo vrijeme svakako koriste za druženje na čistom zraku, ali da poslije druženja smeće odlože na mjesto gdje se ono odlaže. 

 

Jedna naša čitateljka ostavila je interesantan komentar na društvenoj mreži facebook, ona je napisala: "Naš narod pripada grupi naroda "israživača". Istražuje i pronalazi lijepo mjesto za odmor i uživanciju, učini sve što je u njegovoj mogućnosti da ostavi trag, da se zna da postoji, a onda istražuje dalje i traži opet nešto čisto, lijepo, oku ugodno kako bi nastavio tradiciju ostavljanja "tragova" i sve tako."

 

Smeću nije mjesto na zelenoj površini našeg zajedničkog izletišta Borik. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.