maglajinfo.com
vijesti maglaj 3382

Na Omerdinom Polju

Napreduje izgradnja kuće koju finansira Sejo Boy sa ljudima okupljenim oko sebe

6.07.2014. 20:31 0

Na Omerdinom Polju ovih dana nastavlja se sa izgradnjom porodičnog doma Mirsada Ibrahimovića, njegove supruge i njihove dvoje djece, a čiju izgradnji finansira Sejo Boy zajedno sa svojim saradnicima i ljudima okupljenim oko sebe.

- Nošeni emocijama, ljudskim, možda nekad i nadljudskim, uspjeli smo za mjesec dana prikupiti oko 100.000 KM. Pedeset pet tona namirnica podijelismo prvih par dana kada su ljudi bili van sebe, poplavljeni, uplašeni. Ono što smo zamislili to smo i ostvarili. Skupljen je novac za izgradnju kuće u Maglaju. Porodica Ibrahimović će, uz Božiju pomoć Bajram dočekati u svom novom domu. Još jednom, hvala svim ljudima koji su pomogli da ovo ostvarimo. Hvala i onima koji su od prvog do zadnjeg dana bili uz mene, stoji na facebook profilu Seje Boya. 

 

Ekipa našeg portala posjetila je danas mjesto gdje se gradi kuća za porodicu Ibrahimović i tamo smo zatekli Mirsada koji je kazao kako se iskreno nada da će u svoj novi dom uskoro useliti. 

 

- Kako su kazali moj budući dom bit će završen do ramazanskog Bajrama, a ja bih mogao čekati i Kurban-bajram, strpljiv sam i nadam se i radujem skorom sigurnom smještaju za moju porodicu, kazao je Mirsad. 

 

Podsjećamo u poplavama koje su pogodile naš grad kućica kolektivnog smještaja na Omerdinom Polju gdje je Mirsad stanovao prije poplava u potpunosti je uništena, a Mirsad i njegova porodica bili su prisiljeni useliti u portirnicu u blizini stare zgrade Gimnazije.

 

Nakon objavljene priče o Mirsadu Sejo Boy se zainteresovao za ovu porodicu i izrazio želju da zajedno sa ljudima okupljenim oko sebe pronađe trajno rješenje za problem porodice Ibrahimović.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.