Narandžasti meteoalarm i za Maglaj: Čuvajte se nevremena

25.06.2014. 12:00 0

Iako je u Bosni i Hercegovini jutro osvanulo sunčano i toplo uplajen je narandžasti meteoalarm, piše novinska agencija Patria. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda kažu da će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

- U popdnevnim satima u većem dijelu zemlje, očekuje se kiša i pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom – kažu iz Zavoda.

 

Narandžasti meteoalarm kaže da je  vrijeme opasno.

 

- Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela – kaže upozorenje.

 

Inače i Hrvatsku je zahvatilo veliko nevrijeme praćeno gradom veličine ljudske šake, a nije isključeno i da u BiH dođe ova ciklona.

 

Najopasnije u BiH bit će na područjima Banja Luke, Prijedora i Tuzle.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.