maglajinfo.com
vijesti maglaj 2240

Bogobojaznost se pokazuje djelom

Naredne sedmice u Maglaju gostuje Izet ef. Čamdžić

21.10.2016. 19:22 0

U Maglaju će naredne sedmice u organizaciji Medžlisa islamske zajednice i džemata Novi grad biti upriličeno predavanje na kome će gost predavač biti Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ-e Zavidovići.

Prof. Izet ef. Čamdžić glavni imam Medžlisa IZ-e Zavidovići jedan je od najboljih vaiza u našoj zemlji. 

“O čemu raspravljaš ummete“ naslov je hutbe koja je početkom ove godine prebukirala društvene mreže, portale i donijela mnoštvo pozitivnih komentara.

Njen autor upravo je prof. Izet ef. Čamdžić.

U razgovoru za dnevnu novinu ''Faktor'' nakon što je održao istu hutbu pojasnio je o tome šta ga je navelo da govori o toj temi, te kako svojim hutbama izaziva oduševljenje mnogih ljudi.

- Iznenađen sam odjekom te hutbe. Ljudi zovu, čestitaju! Ona je dobro uvježbana. Svaku hutbu pišem ponedjeljkom, eventualno utorkom. Od srijede do petka je sebi govorim nekoliko puta. Osjetim kako se slaže riječ i svaka rečenica. Važno je ne čitati hutbu - kazao je tada ef. Čamdžić.

Kako je tada kazao efendija Čamdžić, svi možemo na svom radnom mjestu, u kući, na njivi, biti korisni ummetu radeći najbolje što znamo, ali to ne smijemo ostavljati za sutra. Jer niko neće doći u naše selo popraviti nam put, pokositi mezarje…

- Moramo shvatiti da nije sitnica ukloniti granu s puta. Mi se stalno bavimo nekim velikim temama. Okrči, brate, njivu, posij pšenicu i eto te u džihadu – kazao je ef. Čamdžić objašnjavajući da svaki dan čita i da uživa u djelima Dževada Karahasana i Džemaludina Latića.

Predavanje ''Bogobojaznost se pokazuje djelom'' biti će upriličeno u četvrtak, 27. oktobra 2016. godine u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicioglu'' džamiji u 18,00 sati, poslije akšam-namaza.

U nastavku pogledajte hutbu prof. Čamdžića a koja je izazvala veliku pažnju javnosti u BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.