maglajinfo.com
vijesti maglaj 4678

''Ljepotica i zvijer'' i ''Pedeset nijansi mračnije''

Naredne sedmice u Maglaju prikazivanje dva filma

14.03.2017. 17:56 0

U organizaciji Doma kuture ''Edhem Mulabdić'' u Maglaju će naredne sedmice biti organizovano prikazivanje dva filma.

Dva filma koja će biti prikazana su ''Ljepotica i zvijer'' i ''Pedeset nijansi mračnije''. 

Film ''Ljepotica i zvijer'' biti će prikazan u ponedjeljak, 20. marta od 18,00 sati u 3D verziji. Radi se o premijernom prikazivanju. 

Originalni naslov: Beauty and the Beast

Redatelj: Bill Condon

Uloge: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans...

Žanr: Fantazija, mjuzikl

Trajanje: 129 min

Sinopsis: Ljepotica i zvijer fantastično je putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem te uviđa plemenito srce i istinskog princa koji se kriju iza Zvijerova strašnog izgleda.

U filmu glume: Emma Watson kao Belle, Dan Stevens kao Zvijer, Luke Evans kao Gaston, zgodan, ali plitak seljak koji zavodi Belle; Kevin Kline kao Maurice, Bellin otac, Josh Gad kao Le Fou, Gastonov strpljivi ađutant, Ewan McGregor kao Lumiere, svijećnjak; Stanley Tucci kao Maestro Cadenza, čembalo, Gugu Mbatha-Raw kao Plumette, čarobnica; Nathan Wich kao Chip, šalica, Ian McKellan kao Cogsworth, sat, Emma Thompson kao čajnik, Gđa Potts...

Film ''Pedeset nijansi mračnije'' biti će prikazan u poendjeljak, 20. marta od 20,30 sati. 

Originalni naslov: Fifty Shades Darker

Redatelj: James Foley 

Uloge: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Tyler Hoechlin...

Žanr: Drama, romantični

Trajanje: 115 min

Sinopsis: Jamie Dornan i Dakota Johnson se vraćaju kao Christian Grey i Anastasia Steele u Pedeset nijansi – Mračnije, drugom nastavku svjetskog bestselera i fenomena Pedeset nijansi. Poslije velikog hita iz 2015. koji je zaradio preko 560 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak stigao je za Dan zaljubljenih i poziva vas da se prepustite nečemu za nijansu mračnijem.

Kad povrijeđeni Christian Grey pokuša da namami opreznu Anu Steele ponovo u svoj život, ona će zahtjevati novi dogovor prije nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade povjerenje i stabilnost, mračne figure iz Christianove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka Marcia Gay Harden, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Basinger, Hugh Dancy, Bella Heathcotei Eric Johnson.

Pedeset nijansi – Mračnije režira James Foley (Strah, Kuća od karata), a producenti su ponovo Michael De Luca, Dana Brunettii Marcus Viscidi, kao i E.L. James, koja je i napisala ovaj blokbaster serijal. Scenario je napisao Niall Leonard prema romanu E L James.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.