maglajinfo.com
vijesti maglaj 693

Projekat ''Kućna njega''

Narodna apoteka Maglaj donirala tlakomjer i aparat za kontrolu šećera u krvi maglajskom Merhametu

17.04.2018. 15:57 0

Projekat naišao na podršku institucija, kompanija ali i pojedinaca.

Regionalni odbor ''Merhamet'' Maglaj realizuje projekat ''Kućna njega'' a ovaj projekat naišao je na podršku institucija, kompanija ali i pojedinaca. 

Mglajska Javna ustanova ''Narodna apoteka'' tako je shvatajući značaj ovog projekta za društvenu zajednicu maglajskom Merhametu donirala neophodnu medicinsku opremu i to profesionalni tlakomjer i aparat za kontrolu šećera u krvi, a koji su neophodni za upotpunjavanje usluga kućne njege, usmjerene prema starim i iznemoglim osobama.

Direktorica Centra za socijalni rad Maglaj Aida Hadžić također je dala podršku projektu ''Kućna njega'' tako da pri obilasku starih, bolesnih i iznemoglih osoba prisustvuje i socijalni radnik, zajedno sa koordinatoricom Nadirom Zaimović.

Prilikom posjete korisnicima, podijeljeni su mliječni proizvodi koje je donirala firma „MI99“ iz Gradačca, kao i špinat sa „Merhametovog“ imanja u Zavidovićima. Tom prilikom, evidentirane su potrebe korisnika i pružene usluge mjerenja krvnog pritiska.

- Uputili smo molbu institucijama, firmama i pojedincima za podršku našem projektu „Kućna njega“. Među prvim donatorima bili su Humanitarni fond „Atlanta“ i njegov predsjednik Fadil Cvrk koji je donirao 15 paketa, u vrijednosti od 750 KM. Ovo nije prva donacija navedenog Udruženja koje je u prethodnoj godini uputilo donaciju za potrebe „Merhametove“ Narodne kuhinje u Maglaju - kazala je direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.