R. Husejnović/maglajinfo.com
vijesti maglaj 3442

Pripreme pred početak nove školske godine privode se kraju, nastava počinje u četvrtak, 1. septembra

27.08.2016. 18:55 0

Nova školska godina, 2016/2017., u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, pa tako i općine Maglaj počet će u četvrtak, 1. septembra.

Kako nam je potvrđeno iz škola sa područja općine Maglaj, u toku su pripreme za početak nove školske godine, izvršen je sistematski pregled za sve radnike škole, realiziraju se seminari, održavaju se sjednice stručnih aktiva, a Školski odbori privode kraju prijem novih/starih nastavnika koji rade na određeno radno vrijeme.

Da će nastava početi u četvrtak 1. septembra potvrdio nam je i direktor JU OŠ „Maglaj“ Osman Mujdža.

„U toku su usaglašavanja radnih dana nastavnika koji su primljeni na zadnjem konkursu, a koji će ove šk. godine raditi u više škola, te je potrebno uskladiti rasporede časova za iste. Udžbenike za učenike imamo od prošle godine, te će velika većina naših učenika ponovo dobiti udžbenike besplatno, a ono što ne budemo imali učenici će nabaviti direktno od dobavljača ili preko lokalnih knjižara'', kaže Mujdža.

U Prvoj Osnovnoj školi Maglaj u toku je sistematski pregled nastavnika, koji moraju zakonski obaviti svi uposlenici škole. Direktor škole Admir Gračić ističe: „Nastava će početi u četvrtak, 1. septembra, izvršene su adekvatne pripreme, škola će spremno dočekati svoje stare, a i nove učenike.“

U JU OŠ „Novi Šeher“ u Novom Šeheru smo zatekli radnu atmosferu. Direktor škole Zijad Meškić sa svojim saradnicima pravi raspored radnih dana i časova za nastavnike.

„Problem predstavlja još uvijek neodlučnost nastavnika koji su primljeni na konkursu da li će da rade u ovoj školi, ali ističe da će do početka nove školske godine sve biti spremno i da će svi nastavnici dočekati svoje učenike prvog dana škole“, ističe Meškić.

Prema Nastavnom kalendaru za škole koje realiziraju nastavu na Bosanskom jeziku nastava traje od 01.09.2016. do 14.06.2017. godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.