maglajinfo.com
vijesti maglaj 912

Štrajk od ponedjeljka, 6. novembra

Nastavlja se štrajk doktora medicine i stomatologije u ZDK

10.11.2017. 15:20 0

Štrajk doktora medicine i stomatologije u zdravstvenim ustanovama na području Zeničko-dobojskog kantona se nastavlja, izjavio je danas za RTV Zenica dr. Haris Husremović, predsjednik kantonalnog granskog sindikata.

Još uvijek nisu stečeni uslovi za potpisivanje kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije u ovom kantonu, potvrdio je i Meho Kovačević, predsjednik ovog Sindikata u Kantonalnog bolnici Zenica.

Ministar zdravstva ZDK, Dragoljub Brenjo najavio je da bi u narednih nekoliko dana ipak moglo doći do potpisivanja kolektivnog ugovora.

Zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora u svim zdravstvenim ustanovama ZDK u ponedjeljak, 6. novembra je otpočeo štrajk, koji će kako je saopćeno iz Sindikata trajati do ispunjenja zahtjeva koji se odnose na utvrđivanje cijene satnice, povećanja koeficijenta te ostalih prava i obaveza, javlja RTV Zenica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.