maglajinfo.com
vijesti maglaj 1842

Šleperi sa proizvodima uskoro na putu ka osvojenim tržištima

Natron Hayat nakon više od tri mjeseca pauze pokrenuo proces proizvodnje

19.08.2014. 17:17 0

Nakon više od tri mjeseca pauze maglajski gigant Natron Hayat danas u poslijepodnevnim satima ponovo je u punom kapacitetu počeo proces proizvodnje saznaje naš portal iz svojih izvora.

Mnogi gradovi u Bosni i Hercegovini svoj su razvoj i uspjeh vezali za poslovanje velikih firmi, ali nigdje ta veza između grada i jedne fabrike nije snažna kao u Maglaju. U našoj općini, prema posljednjim podacima iz 2012. godine, bilo je ukupno 3.120 zaposlenih osoba, a od toga 882 ih radi u kompaniji “Natron Hayat”, odnosno oko 30 posto ukupno zaposlenih u općini.

 

Poplave koje su zadesile Maglaj  sredinom maja ove godine nisu zaobišle ni “Natron Hayat”, i još jednom se pokazala istinitom teza po kojoj ovaj grad i ova kompanije dijele istu sudbinu.

 

Kompanija koja zapošljava skoro svakog trećeg radno sposobnog Maglajliju nakon tromjesečnog oporavka danas je u poslijepodnevnim satima u svom punom kapacitetu startala sa proizvodnjom proizvoda po kojima je poznata, a uskoro se u narednom periodu očekuje da šleperi sa istim iz ovog maglajskog giganta krenu ka već osvojenim tržištima. 

 

U narednim danima očekuje se i zvanično oglašavanje ovog diva koji ima izuzetan značaj, za Maglaj, ZDK i Bosnu i Hercegovinu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.