Nazire se rješenje problema: Općina Maglaj objavila Javni poziv za zbrinjavanje pasa lutalica

8.04.2016. 14:21 0

Općina Maglaj jučer je objavila Javni poziv za zbrinjavanje pasa u sklonište za životinje, što znači skori početak na rješavanju problema sa kojim se proteklih mjeseci danonoćno susreću građani Maglaja. Javni poziv u nastavku vam prenosimo u cjelosti.

Pozivaju se registrovana Udruženja građana da dostave svoje projekte zbrinjavanja pasa u skloništ za životinje radi finansiranja usluga hvatanja i zbrinjavanja pasa uhvaćenim na užem urbanom području općine Maglaj, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja sa trajanjem finansiranje do 31.12.2016. godine.

Pravo na podnošenje prijava sa priloženim projektima imaju sva registrovanja Udruženja građana, koja ispunjavanju uslove za hvatanje i zbrinjavanje pasa i koja će projektom planirati hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica, u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja. Sklonište mora biti izgrađeno i odobreno rješenjem Općinskog organa na čijoj teritoriji je izgrađeno.

Projekti treba da sadrže:

1. Naziv projekta

2. Opis sadržaja projekta

3. Vrijeme i mjesto realizacije projekta

4. Projektne aktivnosti

5. Finansijski plan

6. Kontaktne podatke sa adresom i brojem telefona

Projekti moraju biti sa potpisom, pečatom i priloženim dokazima o registraciji Udruženja građana. Javni poziv je otvoren 7 dana od datuna Objave na Oglasnoj ploči Općine Maglaj. Prijave sa dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili preporučenom pošiljkom u zatvorenoj koverti na adresu Viteška broj 4. Općina Maglaj, 74250 Maglaj, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za zbrinjavanje pasa u skloništu za životinje „NE OTVARAJ“.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.