maglajinfo.com
vijesti maglaj 4008

Organizacija trke u toku

Grupa građana Maglaja u subotu organizuje uličnu trku ''Trčimo za Maglaj''

10.05.2016. 16:21 0

Neformalna grupa građana u subotu, 14. maja u Maglaju će organizovati uličnu trku ''Trčimo za Maglaj'' i na taj način će obilježiti 2. godišnjicu od katastrofalnih poplava.

- Pozivamo sve zaljubljenike sporta, rekreativce, sportske klubove i organizacije da zajedno trčimo taj dan. Start utrke je planiran u 9 sati ispred zgrade općine Maglaj. Dionica i relacija kretanja je u dužini od oko 6km: Start – Plato ispred Općine i Narodne Biblioteke – Sulejmana Omerovića Cara – Ulica 1. Marta (pored autobusne stanice) - Srebreničkih žrtava rata – Novi most od Natronke – Omerdino polje – Radnička – Gradski most (Viteška) – Plato ispred Biblioteke – Cilj, stoji u pozivu. 

- Trka nije takmičarskog karaktera, već simbolično trčanje na sjećanje na dan poplava. Pozivamo i sve koji taj dan ne mogu da trče, da istu relaciju prošetaju ili odvoze biciklom, navodi se. 

Kako je već navedeno start utrke planiran je u 9 sati, a svi zainteresovani mole se da dođu do 8,45 sati kako bi bili evidentirani. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.