U subotu, 22. marta, od 09:00 sati u Aleji Platana

Neformalna grupa građana organizuje akciju prikupljanja pomoći za Asima Pašića

20.03.2014. 23:14 0

Neformalna grupa građana okupljena oko facebook grupe 'Pomoć Maglajliji Asimu Pašiću' u subotu će od 09:00 sati u Aleji Platana organizovati akciju prikupljanja pomoći za Maglajliju Asima Pašića čija je priča istinski potresla ovu nam malu Domovinu.

VIDEO

„On se zove Asim Pašić. Živi sa majkom koja boluje od Parkinsonove bolesti, a uz to je imala dva moždana udara. Pored majke, Asim ima i brata Adisa. Tu i počinje njegova priča. Asimov brat je također bolestan i njegova crijeva nisu u funkciji. Njegov život se vrti oko dvije riječi – kolostrum vrećica i bez njih ne može da živi. Jedna vrećica košta 4,60 KM i Asimovom bratu treba i do 5 takvih vrećica u toku jednog dana. Dodatni problem je i to, što se vrećice ne mogu nabaviti u svakoj apoteci, ali za sve to Asim ima rješenje“, dio je ovo priče objavljene u emisiji 'Ispuni mi želju' Hayat TV.

 

Nakon što je objavljena ova priča o Maglajliji Asimu Pašiću koji je nezaposlen i živi sam svojom teško bolesnom majkom i teško bolesnim bratom, Asimovi sugrađani Maglajlije i Maglajke, ali i dobri ljudi iz drugih gradova ove nam Domovine nisu ostali ravnodušni te su krenuli u akciju prikupljanja pomoći za našeg sugrađanina Asima Pašića. 

 

Tako je ovih dana pokrenuta i facebook grupa 'Pomoć Maglajliji Asimu Pašiću', a gore spomenuta na kojoj možete pronaći sve potrebne informacije a vezane su direktno za načine kako, putem čega i čime možete pomoći našeg sugrađanina Asima Pašića.

 

U gore postavljenom video prilogu možete pogledati ukoliko niste priču o Asimu, našem sugrađaninu i to od 2.00 minute do 14.00 minute i od 30.40 minute do 47.50 minute.

 

Više informacije o tome kako možete pomoži Asimu Pašiću možete dobiti na facebook grupi, https://www.facebook.com/groups/1399964236938288 

 

Osim facebook grupe, kreiran je i facebook događaj kojeg možete pronaći na slijedećem linku, https://www.facebook.com/events/495056783954326

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.