Glavni imam MIZ Maglaj Nevres ef. Hodžić uputio bajramsku čestitku

23.09.2015. 15:25 0

Glavni imam MIZ Maglaj, Nevres ef. Hodžić uputio je čestitku povodom Kurban bajrama koju vam u cjelosti prenosimo.

Bismillahirrahmanirrahim

Hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova. Salavati i salami neka su na Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., na njegovu porodicu, ashabe i sve njegove sljedbenike!

Poštovani vjernici, dragi sugrađani, esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!

Pred nama su dani Hadži ili Kurban - bajrama.

Obred hadža koji je vezan za ovaj bajram, podsjeća nas da se iskrenom vjerom koju čovjek doživi u nutrini svojih prsa možeprevladati prošlost i započeti sasvim novi, grijesima neopterećeni život.

Obred kurbana nas podsjeća da čovjek, ukoliko se dobrovoljno potčini Božijoj volji, nikada neće biti napušten. Žrtva koju vjernik čini nije uzaludna – bit će nagrađen Božijom blizinom i podrškom.

Poštovani vjernici,

Neka nam dani ovog bajrama budu povod za razmišljanje o potrebi novog početka, ukoliko nas prošlost opterećava – a svaka grješna prošlost opterećava.

Neka nam ovi dani pruže nadu da će nas i Svemoćni Allah pomoći ukoliko svoje svakodnevno postupanje uskladimo sa Njegovom voljom. A Njegova pomoć je najdragocjenija.

Poštovani vjernici,

Dani Hadži ili Kurban – bajrama su vrijeme međusobnog upoznavanja i druženja, solidarnosti  i pomaganja, samilosti  i praštanja…

Družimo se, stoga, sa svojom rodbinom i prijateljima – ojačajmo  oslabljene veze!

Pomažimo ukoliko pomoći možemo – puno je onih koji pomoć traže!

Oprostimo onima koji su nas povrijedili – i nama će, zbog toga, drugi praštati!

Neka Vam dragi Allah podari Svoju blizinu i pomoć i učini Vam bajramske dane lijepim i ugodnim – BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.