maglajinfo.com
vijesti maglaj 3528

Nevres ef. Hodžić: Želim Vam radostan i ugodan Bajram

4.07.2016. 19:25 0

U ime Medžlisa islamske zajednice Maglaj i u svoje lično ime, glavni imam Nevres ef. Hodžić uputio je bajramsku čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.

Bismillahirrahmanirrahim,

Poštovana braćo i sestre, poštovani sugrađani i sugrađanke.

Sa večerašnjim akšam-namazom prolazi blagoslovljeni mjesec ramazan. Odlaze dani posta, iftara, sehura, sadekatul-fitra, mukabela i teravih-namaza. Sutra je ramazanski - bajram i dolaze nam dani radosti, veselja i druženja.

Ramazan nas je naučio da se može biti strpljiv i istrajan, da se može biti darežljiv i solidaran, da se može biti tačan i disciplinovan. Ramazanske lekcije ćemo pamtiti i tokom ostatka godine primjenjivati. I tokom ostatka godine Allaha ćemo svjesni biti, džamije ćemo posjećivati, na Allaha se oslanjati i od Njega pomoć tražiti.

Poštovana braćo i sestre, poštovani sugrađani i sugrađanke.

Naša muslimanska bosanska tradicija za Bajram nam nalaže da budemo veseli, da otvorimo vrata svojih domova za goste i drage nam osobe, da posjetimo bližnje i daljne,  da obradujemo svoju i tuđu djecu, da odemo na mezarja svojih umrlih i proučimo im fatihu...

Bajrami su prava prilika i za približavanje onima od kojih smo se iz različitih razloga udaljili. Ne zaboravljajmo svoju tradiciju - najljepši bajrami su u Bosni i Hercegovini. Ovo je naš lijepi način obilježavanja bajrama.

Ne dozvolite sebi da podlegnete pozivima na obilježavanje bajrama na način koji je nespojiv sa našom  tradicijom. To nije naša muslimanska tradicija.

Izražavam nadu i molim Allaha da primi naše ramazanske ibadete, da bolesni ozdravi, siromašni nađe opskrbu, usamljeni društvo, ucviljeni utjehu, onaj kome je nepravda nanesena pravdu...

Poštovana braćo i sestre, poštovani sugrađani i sugrađanke.

U ime medžlisa islamske zajednice Maglaj, kao i u svoje lično ime, Svima Vama želim radostan i ugodan Bajram.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

NEKA VAM DRAGI ALLAH PODARI SVAKO DOBRO! AMIN!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.