NEZVANIČNO: Ceremonija otvaranja džamije Kuršumlije krajem mjeseca maja

13.04.2014. 15:01 0

Prema informacijama do kojih je došao naš portal Ceremonija svečanog otvorenja Kalavun Jusuf-pašine Kuršumlije džamije kojoj će prisustvovati predstavnici državnih vrhova Bosne i Hercegovine i Turske, najviši predstavnici IZ BiH i IZ Turske te mnoge druge mnogobrojne zvanice biti će održana krajem slijedećeg mjeseca.

Na maglajskoj staroj čaršiji ovih dana na terenu boravi određeni broj ljudi koji pripremaju trg ispred Kalavun Jusuf-pašine džamije te rade na fasadiranju vakufske kuće u blizini fontane.

 

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, radi se na pripremama za Svečano otvorenje ovog maglajskog ponosa koji je za klanjače otvoren već duže vrijeme. 

 

Podsjećamo maglajsku ljepoticu u potpunosti je restaurirala TIKA, Turska uprava za međunarodnu saradnju i razvoj, a već duže vrijeme planira se Svečano otvorenje ove maglajske ljepotice. 

 

Iako još niej utvrđen tačan datum otvaranja sigurno se može kazati da se na ceremoniji Svečanog otvorenja očekuje veliki broj vjernika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.