maglajinfo.com
vijesti maglaj 1028

Nikada se ovo zlo nikom ne dogodilo: Sutra se obilježava Dan CŽR-a ZDK

28.10.2015. 10:30 0

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja, obilaskom porodica, učenjem jasina i tevhida za sve ubijene ove godine obilježit će se 29. oktobar – Dan civilnih žrtava rata Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovaj datum 1993. godine u Maglaju je ubijeno 15, a ranjeno 16 civila. Među ubijenim Maglajlijama i Maglajkama bilo je četvoro djece.

Nakon što se proteklih godina ovaj datum obilježavao kao dan CŽR-a Općine Maglaj, od ove godine se ovaj datum obilježava kao Dan CŽR-a ZDK.

Povodom obilježavanja ovog datuma u Maglaju će sutra biti položeno cvijeće na groblju ''Čakalovac'', spomen-obilježju u Novom Šeheru, i poginulima šehidima, borcima, CŽR Maglaj 92-95 na mezarju Podborik. Također cvijeće će biti položeno i na Centralno spomen-obilježje u Parku ljiljana te na spomen-obilježju CŽR-a kod solitera. 

U Novoj gradskoj džamiji u Maglaju nakon podne-namaza biti će proučen tevhid, a od 17,00 sati u holu MSŠ i Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' biti će organizovana akademija ''Sjećanje na poginule civile ZDK''. 

"Tragovi rata" - Maglaj

Video zapis "Tragovi rata" sadrži kadrove snimljene prije, tokom i nakon agresije na naš grad. Napominjemo, neki kadrovi sadržavaju uznemirujući sadržaj. VIDEO: SAMIR MEČEVIĆ

Posted by maglajinfo.com on 4. April 2015

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.