M. Bašić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1892

Opremu obezbijedio Vezuv Bašić

Nogometašima NK ''Moševac'' donirana nova sportska oprema

11.09.2015. 17:49 0

Jučer je na gradskom stadionu u Maglaju NK ''Moševac'' donirana nova sportska oprema koja je prikupljena u Danskoj, a obezbijedio ju je naš sugrađanin Vezuv Bašić Bašo.

Nogometašima Moševca uručeni su sportski dresovi, sportska obuća te zaštitnici za noge, takozvani kostobrani. Donirana oprema predstavnicima nogometnog kluba i igračima uručena je na treningu ovog nogometnog kluba.

NK ”Moševac” inače je novoformirani nogometni klub koji se po prvi put takmiči u prvoj kantonalnoj ligi Zeničko-Dobojskog kantona. Okuplja 22 mlada igrača sa područja ove mjesne zajednice kao i oko 40 dječaka svrstanih u pionirsku i kadetsku kategoriju.

Klub nema nikakvih izvora finansiranja, a troškove takmičenja snose članovi Uprave ovog kluba te njihovi simpatizeri iz Moševca, ali i mnogi iz dijaspore. Cilj formiranja ovog kluba je da se radi organizovano sa mladim naraštajem te da se vezanjem za sportske aktivnosti omladina skloni sa ulice i usmjeri u pravcu stvaranja poštenih mladih ljudi spremnih da se uključe u radne i društvene aktivnosti.

Takmičarski rezultati su u drugom planu, a u nekoj od narednih godina, kada se prebrode početnički problemi cilj im je ući u viši rang takmičenja.

U NK ''Moševac'' nadaju se kako će upornim radom odgojiti generaciju aktivnih i sposobnih mladih ljudi.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.