Nova Gradska Džamija od petka u funkciji

14.06.2014. 23:49 0

Nova Gradska 'Vali Recep Yazicioglu' džamija od jučer je, a nakon katastrofalnih poplava i štete koju je pretrpila ponovo u funkciji. Jučer je našoj novogradskoj ljepotici održana prva hutba nakon skoro mjesec dana od kako su Maglaj pogodile strašne poplave.

Jučerašnju hutbu govorio je Nevres ef. Hodžić, imam, hatib i muallim Nove Gradske 'Vali Recep Yazicioglu' džamije koji je sve prisutne džematlije u svojoj emotivnoj hutbi pozvao na zajedništvo i solidarnost u teškim trenucima u kojim sa sada nalazi naš grad i njegovo stanovništvo.

 

Također Nevres ef. prisutne je podsjetio na vrijednost strpljenja i smirenosti u vjeri Islamu te ih pozvao da u ovim trenucim budu smireni i saburli.

 

Nova Gradska Džamija biti će i u narednom periodu otvorena i u njoj će se obavljati namazi kao i ostale vjerske aktivnosti.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.