N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 4148

Grafit krase i dva grba s ljiljanima

Novi grafit BH Fanaticosa krasi sjeverni ulaz u grad Maglaj

21.08.2015. 19:15 0

Predvođeni vođom Edinom Mehinovićem Beretkom, inače Maglajlijom, članovi grupe BH Fanaticosi osim što širom svijeta daju podršku našim nacionalnim timovima u svim sportovima, organizuju humanitarne akcije, nerijetko i širom Bosne i Hercegovine grafitima sa već poznatim simbolima ukrašavaju potporne te zidove različitih objekata.

Jedan takav grafit danas je osvanuo i ukrasio potporni zid na magistralnom putu M17 u mjestu Jelovac, u blizini sjevernog ulaza u grad Maglaj. 

Članovi grupe BH Fanaticos jučer popodne su počeli i danas završili crtanje grafita, a za koji kažu da je tek prvi u nizu koji će biti urađen na području našeg grada.

- Ideja o crtanju grafita potekla je od našeg Maglajlije Edina Mehinovića Beretke koji je vođa BH Fanaticosa, a po uzoru na Jablanicu, Brčko, Visoko te druge bh. gradove koji već imaju grafite sa simbolima BHF-a, kazao je za portal maglajinfo.com Aldin Bašić, predstavnik ove navijačke grupe za područje Maglaja. 

Grafit osim natpisa BH Fanaticos te buldoga, krase i dva grba s ljiljanima. 

- Ljiljani su od davnina simbol države Bosne, mi ih volimo, oduvijek i zauvijek ljiljani, kratko je prokomentarisao ljiljane Bašić.

Kako nam je kazao Aldin uprkos kiši koja je sinoć padala, grafit je uspješno nacrtan, te naglašava kako je u organizacijskom i svakom drugom smislu vođa BHF-a Maglajlija Edin Mehinović Beretka bio velika podrška.

- Krenuli smo s pripremama za crtanje jučer oko 15,40 sati i završili u jutarnjim satima, oko 6,00 sati. Imali smo malih problema zbog vremena, kiša nas je prekidala, ali nas nije uspjela zaustaviti u našoj namjeri. Želim naglasiti da ovo ništa ne bi bilo urađeno bez našeg Maglajlije našeg vođe Edina Mehinovića Beretke koji je ponos ovog grada, kazao je Aldin. 

Zajedno sa članovima BHF-a grafit su pomogli crtati i kako Aldin kaže u tom poslu iskusni momci iz Visokog. 

- Grafit su nam pomogli uraditi i Mirhunis Smajlović te Adin Sirćo, članovi BHF-a iz Visokog koji imaju velikog iskustva kada je u pitanju crtanje grafita, kaže Bašić. 

Crtanje grafita privuklo je pažnju mnogim vozačima iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine koji su tokom noći zaustavljali svoja vozila te razgovarali i družili se sa članovima navijačke grupe BH Fanaticos.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.