maglajinfo.com
vijesti maglaj 2749

Privatna predškolska ustanova

Novi maglajski vrtić ''Duga'' uskoro otvara vrata, evo kako izgleda

27.06.2020. 20:30 0

Privatna predškolska ustanova "Duga" u Maglaju uskoro će otvoriti svoja vrata i raspisati konkurs za upis dječaka i djevojčica uzrasta od 6 mjeseci pa sve do 6 godina odnosno do pred polazak u školu.

Privatna predškolska ustanova “Duga” nalazi se u sjevernom dijelu grada u ulici Ilijasa Smajlagića na broju 79, u jednom od najmirnijih dijelova Maglaja. S velikim dvorištem koje sadrži dječiji mobilijar i preko 135 metara kvadratnih zatvorenog prostora PPU "Duga" nudi djeci jedinstven ugođaj boravka u vrtiću. Novoopremljene prostorije uređene su prema najnovijim pedagoškim standardima i prilagođene su uzrasnim grupama.

- Ponosni smo da ćemo djeci moći pružiti jedinstven ugođaj boravka a s djecom će raditi i na njih paziti visoko obrazovane osobe među kojima je i stručnjak - logoped - kazala je na početku razgovora za Maglajinfo.com direktorica PPU "Duga" Emina Ibranović.

Ona ističe kako je vrtić mjesto koje svakom djetetu predškolskog uzrasta, od šest mjeseci života do polaska u školu, osigurava optimalne i jednake uslove za pravilan psiho-fizički rast i razvoj, a sve u skladu sa njegovim mogućnostima i sposobnostima.

- Kroz program njege, zaštite, odgoja i obrazovanja, proces institucionalnog odgoja i obrazovanja u vrtiću zasniva se na osiguravanju zadovoljavanja dječijih potreba i ostvarivanja prava u skladu sa UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta. Vrtić je mjesto u kojem se osigurava aktivno sudjelovanje djeteta u zajednici djece slične njemu, u uslovima koji su prilagođeni njemu, njegovim mogućnostima, interesima i razvojnim potrebama, a sve u skladu sa njegovom individualnošću – kaže direktorica Ibranović.

- Djelujući kao dopuna porodičnom odgoju, pored odgojno-obrazovnih elemenata PPU “Duga” osiguravat će brigu o djeci tokom dana, čuvanje, njegu i ishranu, a sve to realizovat ćemo kroz kontinuiran raspored i pravilnu izmjenu dnevnih aktivnosti koje obuhvataju prihvat djece, zadovoljavanje zdravstveno-higijenskih potreba djece, obroke, odgojno-obrazovni rad, igru i odmor – poručuje direktorica Ibranović.

Ona je najavila skoro otvaranje PPU “Duga” te konkurs za upis djece. Aktivnosti novog maglajskog vrtića mogu se pratiti i na zvaničnoj facebook stranici PPU Duga Maglaj a sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona: 061994117.

Direktorica Ibranović također je pozvala sve zainteresovane roditelje da posjete PPU “Duga” i uvjere se u ono što će ova PPU ponuditi njihovoj djeci.

Privatna predškolska ustanova „Duga“ Maglaj nalazi se u sjevernom dijelu grada u ulici Ilijasa Smajlagića na broju 79,...

Objavljuje PPU DUGA MaglajSubota, 27. lipnja 2020.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.