Marinko Kelavić, voditelj projekta
vijesti maglaj 1056

Novošeherske mažoretkinje oduševile nastupom na priredbi povodom Dana škole

3.04.2015. 19:00 0

Povodom Dana OŠ ''Novi Šeher'' u Novom Šeheru, jučer, 02. aprila 2015. god., učenici i nastavnici škole priredili su prekrasan kulturno-zabavni program u kojem je nastupilo preko 80 učenika te škole, o čemu je već pisao portal maglajinfo.com.

Među brojnim izvođačima programa, najviše pozornosti su privukle polaznice Male škole za mažoretkinje. Podijeljene u dvije skupine, mlađu i stariju sekciju, novošeherske mažoretkinjice su svojim dinamičnim nastupom jednostavno mamile poglede svih posjetitelja, kako svojim atraktivnim izgledom tako i dobro uvježbanim pokretima sa pom-ponima.

 

POVEZAN ČLANAK: ZAJEDNIČKIM NASTUPOM SVIH UČENIKA OŠ ,,NOVI ŠEHER'' U NOVOM ŠEHERU OBILJEŽEN DAN ŠKOLE 

 

Nastupom svojih polaznica vrlo je zadovoljna i Nina Kelavić, trenerica mažoretkinja koja ne krije svoje oduševljenje jer je ovo prvi javni nastup novošeherskih mažoretkinja. Bez obzira što mažoret ples potiče iz Francuske, novošeherske mažoretkinje su pokazale da ovaj ples mogu plesati i naše djevojčice, izjavila je Nina.

 

Bitno je naglasiti da su ovo prve novošeherske, odnosno maglajske mažoretkinje o kojima će se, svakako, još čuti. Sudeći po izjavama djevojčica, mažoretkinje će nastaviti i dalje marljivo trenirati kako bi svoje umijeće predstavili i publici izvan N. Šehera.

 

Mala škola za mažoretkinje je samo dio aktivnosti koje, uz vrlo dobru suradnju sa O. Š. “Novi Šeher“, provodi  PESRD “Oaza mira“.

 

U sklopu ovog projekta uskoro će krenuti i „Mala škola tenisa“ u Galovcu. Stoga, se pozivaju svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola da se prijave i potpuno besplatno nauče osnove tenisa kroz dvomjesečne treninge.

 

Cijeli projekt se provodi u sklopu programa „Jačanje lokalne demokratije/demokracije – LOD IV“ koji se financira  iz sredstava Europske unije, a implementiraju ga Ujedinjene nacije (UNDP).

 

                                                                                                  

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.