Marinko Kelavić
vijesti maglaj 1521

Oaza Mira: Prošli vikend održana i rock večer pod nazivom ''Rock u prirodi''

11.08.2015. 12:08 0

Nakon Galovačkog prela, turnira u boćanju, tenisu i natjecanju u tradicionalnim sportovima, u Galovcu je prošli vikend održana i rock večer pod nazivom ''Rock u prirodi'' te malonogometni turnir.

Uz nastup mladih bendova, „Dream machine“ i „Kvatro“ svoje zapažene nastupe imali su i Nikica Maglica-Džoni te Vjekoslav Džambo, bivši gitarista i pjevač legendarne grupe „Alfa“.

Do sitnih jutarnjih sati čvrsti rifovi gitara i gromoglasnih bubnjeva odjekivali su lijepim galovačkim prirodnim vrletima. Uz svoje mentore, Ninu i Tonija Kelavića, na rock večeri u Galovcu, u uvodnom dijelu, nastupili su i mladi polaznici nedavno završene Male pop-rock škole (projekt Fondacije Mozaik u općini Maglaj). Polaznici Male pop-rock škole, svojim pjevanjem i sviranjem oduševili publiku Uz Rock u prirodi, u nedjelju, na SRC „Oaza mira“ Galovac je organiziran i malonogometni turnir.

Najviše znanja su pokazali domaćini, nogometaši Galovca, koji su u finalnom susretu pobijedili malonogometnu ekipu iz Strupine sa rezultatom 4:3, dok su treće mjesto zauzeli nogometaši iz Kopica. Većina i ovih manifestacija su dio projekta „Sportske akcije za sve nacije i generacije“ kojeg provodi PESRD “Oaza mira“ Maglaj u partnerstvu sa PSD“Smajlovac“ Maglaj, kojeg podupire Europska unija, a implementira UNDP. Uz njih, u organizaciji gore navedenih manifestacija pomogli su i brojni poduzetnici maglajsko- žepačkog kraja: „Budo –Export“ N. Šeher , „Martić-transport“Adže, „Marić“ Žepče, „Drvex“ Ponijevo, „Eko –Sirivine“ Maglaj, „Cromont“ Žepče, , „Klas Pervan“ N. Šeher, „Armani Trade“ Žepče, „Tadić-Kop“ Žepče i IM –Transporti“ Brankovići te maglajsko- žepački portali i RTV Maglaj.

Ove manifestacije su dobar pokazatelj kako se i u našim rubnim selima ipak mogu pokrenuti veliki projekti za mlade i doprinijeti kvalitetnijem životu svih mještana. Naravno, za sve treba imati dobre ideje, čvrstu volju u organizaciji i neizostavnu pomoć medija, lokalne vlasti i donatora.

Lijepo je kad isti znaju prepoznati potrebe djece i mladih koji su i po 20-tak kilometara udaljeni od gradskih središta, kafića, disko-klubova ali i sportskih dvorana, galerija, kazališta...Svakako da u naša sela treba još više ulagati, kako u gospodarstvo tako i u sport i kulturu jer sve mještane općine Maglaj, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili prostornu udaljenost od grada, treba isto tretirati i nastojati ih dovesti u što ravnopravniji položaj s mladima koji žive u gradu, osobito ako znamo da čak više od 3/4 ukupnog stanovništva općine Maglaj živi u ruralnim sredinama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.