Obavijest o održanoj prezentaciji za poljoprivredne proizvođače

21.02.2014. 15:22 0

U Sali Općinskog vijeća Maglaj 12. februara, održana je prezentacija za poljoprivredne proizvođače.

Na prezentaciju se odazvao popriličan broj zainteresiranih za proizvodnju krastavca kornišona, paprike i jagode, a čiju prezentaciju su održali predstavnici Zemljoradničke zadruge „Voćar“ iz Glumine, općina Zvornik.

 

Zemljoradnička zadruga „Voćar“ iz Glumine, općina Zvornik, prepoznala je potencijal naše Općine kada se govori o uzgoju krastavca kornišona, paprike i jagode, a ujedno bi garantirali otkup navedenih poljoprivrednih proizvoda ukoliko bi se iskazao interes za organiziranu proizvodnju, stoji u obavijesti na web stranici, maglaj.ba.

 

S tim u svezi obavještavamo sve zainteresirane koji nisu imali priliku čuti ovu prezentaciju, da će prezentacija biti ponovno održana u sljedećim mjesnim zajednicama:

 

  • MZ Bočinja (Dom Mjesne zajednice) 27.02.2014. godine (četvrtak) u 09:00 h
  • MZ Jablanica (Osnovna škola Jablanica) 27.02.2014. godine (četvrtak) u 12:00 h
  • MZ Novi Šeher (Osnovna škola N. Šeher) 27.02.2014. godine (četvrtak) u 15:00h

 

Svi zainteresirani će moći čuti sve o tehnologiji uzgoja navedenih poljoprivrednih kultura, te će moći postavljati pitanja u vezi potencijalne suradnje, načina i uvjeta otkupa poljoprivrednih proizvoda.

 

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti u Službu za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva, općine Maglaj, ured broj 23 ili na broj telefona 032/609-584 ili 063/879-699.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.