maglaj.ba
vijesti maglaj 1935

Općina Maglaj: Obavijest za javnost o izlaganju nacrta plana na javni uvid

8.12.2015. 15:41 0

Obavještava se javnost da se u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Maglaj broj 02-05-1-2274/15 od 05.11.2015. godine o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana ''Centar Maglaj-sjeverni dio'', provodi postupak javnog uvida u trajanju od 30 dana, u periodu od 08.12.2015 godine do 08.01.2016. godine.

Izmjena Regulacionog plana se odnosi na zemljište označeno sa k.č.broj 1473/3 k.o. Maglaj, površine 302 m2, zemljište označeno sa k.č.broj 1475/4, zemljište označeno sa k.č.broj 1475/3, lokalitet u okviru obuhvata između ulica Sulejmana Omerovića cara Aleja Ljiljana i Viteške ulice odnosno prostor između Hotela "Galeb" i postojeće trafo stanice.

Nacrt planskog dokumenta će biti izložen na javni uvid:

- na Oglasnoj ploči Općine Maglaj ( ulaz u općinu Maglaj) 

- prostorijama Općine Maglaj, Služba za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove kancelarija broj 41 

- na web stranici Općine Maglaj.

Detaljnije informacije , obavještenja i pomoć u formulisanju primjedbi na Nacrt dokumenta sva zainteresovana lica mogu dobiti kod Nosioca pripreme - u Službi za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove.

Primjedbe, prijedlozi i mišljenja o Nacrtu plana , će se upisivati u Svesku koja će se nalaziti u prostoriji Službe za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove , i poštom u pisanom obliku , na adresu Općina Maglaj, Služba za urbanizam geodestke i imovinsko pravne poslove, u periodu trajanja javnog uvida. 

Nakon isteka roka za javni uvid, organizovat će se javna rasprava na Nacrt djelimične izmjene Regulacionog plana «Centar Maglaj-Sjeverni dio" u roku od 20 dana. 

O tačnom datumu i mjestu održavanja javne rasprave, javnost će biti naknadno obavještenja , putem sredstava javnog informisanja.

Pozivaju se svi zainteresovani građani općine Maglaj da izvrše uvid u Nacrt izmjene Regulacionog plana "Centar Maglaj-Sjeverni dio".

Posebno se pozivaju vlasnici nekretnina i korisnici prostora u obuhvatu izmjene plana da za sve dodatne informacije, svi zainteresovani mogu se obratiti u Općinu Maglaj, Služba za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove, kancelarija broj 41. tel. broj 609-671. 

Obavijest možete preuzeti klikom na Download

Skice možete preuzeti ovdje klikom na Skice.

Također u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Maglaj broj 02-05-1-2280/15 od 05.11.2015. godine o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana "Misurići", provodi se postupak javnog uvida u trajanju od 30 dana, u periodu od 08.12.2015. godine do 08.01.2016. godine.

Izmjenom Regulacionog plana se u odnosu postojeće i planirano stanje po Regulacionom planu vrše korekcije planirane saobraćajnice i određuju nove granice građevinske parcele za postojeći stambeni objekat izgrađen na zemljištu označenom sa k.č. broj. 1182/2 u Misurićima.

Nacrt planskog dokumenta će biti izložen na javni uvid:

- na Oglasnoj ploči Općine Maglaj, (ulaz u općinu Maglaj)

- prostorijama Mjesne zajednice Misurići 

- prostorijama Općine Maglaj, Služba za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove kancelarija broj 41

- i na web stranici Općine Maglaj.

Detaljnije informacije, obavještenja i pomoć u formulisanju primjedbi na Nacrt dokumenta sva zainteresovana lica mogu dobiti kod Nosioca pripreme - u Službi za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove.

Primjedbe, prijedlozi i mišljenja o Nacrtu plana, će se upisivati u Svesku koja će se nalaziti u prostoriji Službe za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove, i dostavljati poštom u pisanom obliku, na adresu Općina Maglaj, Služba za urbanizam geodetske i imovinsko pravne poslove, u periodu trajanja javnog uvida.

Nakon isteka roka za javni uvid, organizovat će se javna rasprava na Nacrt djelimične izmjene Regulacionog plana «Misurići" u roku od 30 dana.

O tačnom datumu i mjestu održavanja javne rasprave, javnost će biti naknadno obavještenja , putem sredstava javnog informisanja. 

Pozivaju se svi zainteresovani građani općine Maglaj da izvrše uvid u Nacrt izmjene Regulacionog plana "Misurići“" .

Posebno se pozivaju vlasnici nekretnina i korisnici prostora u obuhvatu izmjene plana da izvrše uvid u nacrt plana i dostave primjedbe sugestije i prijedloge.

Tekst obavijesti možete preuzeti klikom na Download

Skice možete preuzeti klikom na Skice

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.