maglajinfo.com
vijesti maglaj 2860

Općina Maglaj: Obavijest za poljoprivredne proizvođače

3.04.2017. 15:19 0

Iz općine Maglaj uputili su obavještenje za poljoprivredne proizvođače koje vam prenosimo u cjelosti.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji vrše tretiranje herbicidima, pesticidima i ostalim zaštitnim sredstvima svoje voćnjake, žitarice i druge poljoprivredne kulture, da to čine isključivo u kasnim poslijepodnevnim satima i bez prisustva vjetra, kako bi bilo što manje štetnih posljedica po ljude i pčele koje vrše ispašu i oprašivanje voća i povrća.

Prije samog tretiranja pesticidima obavezno obavijestiti pčelare, kako bi oni mogli svoje pčele na određeni način zaštititi i zatvoriti u košnice.

Obavezno se pridržavati koncetracije, karence i broja tretiranja koji se preporučuje na proizvodu za zaštitu bilja, kako ne bi došlo do velike koncetracije rezidua štetnih tvari koje se kao posljedica neumjerenog tretiranja nađu u vodi i hrani koju konzumiramo.

Nadamo se da ćete uvažiti naše preporuke i pridržavati se navedenih mjera, stoji u obavještenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.