maglajinfo.com
vijesti maglaj 2718

Dan kada je od jedne agresorske granate 29. oktobra 1993. godine smrtno stradalo 13 Maglajlija

Obilježen Dan civilnih žrtava rata, dan kada je agresor ubio 13 nedužnih Maglajlija

29.10.2014. 21:46 0

Odlukom o obilježavanju značajnih događaja i ličnosti Općinskog vijeća Maglaj, 29. oktobar se obilježava Danom civilnih žrtava rata na općini Maglaj

Ovog datuma Maglajlije su se u Sali OV DK "Edhem Mulabdić" prisjetile teških dana za naš grad, gdje je održana Akademija „Sjećanje na poginule civile Općine Maglaj“.

 

Također delegacija Udruženja civilnih žrtava rata danas je položila cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim braniocima/braniteljima i civilnim žrtvama rata iz perioda 1992. - 1995. godina u "Parku ljiljana" i spomen obilježje ispred objekta soliter.

 

Upravo na tom mjestu, dok su čekali u redu za vodu, od jedne agresorske granate 29. oktobra 1993. godine smrtno je stradalo 13 Maglajlija, među njima je bilo i djece, a više njih je teže ili lakše ranjeno.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.