maglajinfo.com
vijesti maglaj 1015

Objavljen poziv za povezivanje u lance vrijednosti i otkup maline

13.01.2016. 22:50 0

Pravo učešća na pozivu imaju MSP i zadruge iz Zenice, Maglaja, Žepča, Doboja i Modriče.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini objavio je poziv za sva zainteresovana mala i srednja preduzeća i zadruge iz BiH da podnesu prijavu za učešće u projektima „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ i „EU Program oporavka od poplava“, kroz povezivanje u lance vrijednosti i otkup maline.

Kako je istaknuto u pozivu cilj projektnih intervencija je ekonomski osnažiti povratnike, raseljene osobe, lica pogođena  poplavama i druge socijalno ugrožene kategorije, kroz razvoj i jačanje lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, kao ključnoj identifikovanoj privrednoj grani za stvaranje novih izvora prihoda i samozapošljavanje.

Pravo učešća na pozivu imaju MSP i zadruge iz Zenice, Maglaja, Žepča, Doboja i Modriče.

Svi MSP-ovi i zadruge koji ispunjavaju uslove mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 01.02.2016. godine do 14:00 sati. Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno na adresu Zmaja od Bosne b.b, 71000 Sarajevo, UN House.

Prijave koje se dostavljaju direktno moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „JAVNI POZIV ZA MSP-OVE I ZADRUGE ZA POVEZIVANJE U LANCE VRIJEDNOSTI I OTKUP MALINE“.

Smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac se mogu preuzeti OVDJE.

MS Word verzije prijavnog obrazca i pripadajućih izjava se mogu preuzeti OVDJE.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.