maglajinfo.com/NAP
vijesti maglaj 1226

Obnova maglajskog vrtića još uvijek traje, sutra radionica za najmlađe

13.08.2014. 22:09 0

Ispred JU Dječiji vrtić Maglaj na lokaciji „Sigurno mjesto za djecu Maglaja“ sutra će u periodu od 11 do 13 sati biti održana kreativno-edukativna radionica u organizaciji SOS Dječija sela BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Ovaj vrtić tokom majskih poplava pretrpio je velike štete, a u akciju pomoći za kompletnu obnovu uključile su se brojne organizacije, kompanije, umjetnici, građani širom BiH. SOS Kinderdorf postavio je pokretne objekte u kojima se odvijao program "Sigurno mjesto za djecu Maglaja" dok se situacija u gradu nije stabilizirala, a njihova pomoć vrtiću je nemjerljiva. Akcijama i trudom uspjeli su prikupiti oko 100.000 KM za obnovu.

 

Prostor oko vrtića trebao je potpunu rekonstrukciju, a u pomoć su pristigli uposlenici preduzeća „Park“ iz Sarajeva. Radi se o postavljanju ograde, mobilijara i ozelenjavanje površine iza vrtića jer su voda i mulj sve uništili.

 

Akciju prikupljanja novčanih sredstava organizirana je i u Sarajevu u periodu od 10. juna do početka jula. U ateljeu istaknutog bh. slikara Safeta Zeca bila je postavljena humanitarna izložba, a od prodatih djela prikupljeno je 4.000 KM koje su i uručene direktorici vrtića Džeraldini Delić.

 

Radovi na obnovi vrtića još uvijek traju, a počela je nabavka madraca, posteljine i dječijih kreveta, piše Patria. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.