Godinu dana nakon katastrofalnih poplava: Obnovljena ''Energopetrol'' pumpa u Maglaju

16.05.2015. 02:54 0

Prošlo je skoro godinu dana od katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, naručito grad Maglaj. U poplavama je uništeno 297 privrednih subjekata, a među uništenim objektima u gradu Maglaju je i benzinska pumpa ''Energopetrol'' smještena u ulici Srebreničkih žrtava rata bb (put između grada i fabrike Natron-Hayat) uz obalu rijeke Bosne.

Objekat je većim dijelom bio pod vodom, a također je uništen i nanosom mosta "Duga", kojeg je rijeka Bosna nanijela do lokaliteta benzinske pumpe.

Benzinska pumpa je nakon poplava stavljena van funkcije i odlučeno je da se na mjestu nekadašnje benzinske stanice radi totalna rekonstrukcija iste. Projekat je urađen od strane projektantske firme "Aksa" d.o.o Zenica, kao i nadzor, dok je investitor cjelokupnog projekta je "Energopetrol" d.d. Sarajevo.

"Ukupna površina parcela na kojem je izgrađena novoprojektovana benzinska pumpa je 3.944m². Lokacija je omeđena sa jugoistoka ulicom Srebreničkih žrtava rata, sa sjeverozapada željezničkom prugom, sa sjeveroistoka ograđenom poslovnom zonom, a na jugozapadnoj strani zelenom površinom. Prilaz benzinskoj stanici je sa ulice Srebreničkih žrtava rata, uključujući i ulaz i izlaz. Objekat je smješten u središnjem dijelu parcele. Uslužno – prodajni objekat je predviđen kao prizemni objekat, pravougaonog oblika, horizontalnog gabarita 10,67 x 8,20 m", naveli su iz firme Aksa za eKapija.ba.

Objekat sadrži uslužno – prodajni dio koji se sastoji od prodavnice, sanitarnog čvora za posjetioce/kupce, te administrativni dio koji se sastoji od hodnika, kancelarije, ostave, garderobe sa sanitarijama za osoblje, te vanjskih ostava i skladišta. Uz zeleni pojas prema cesti, planirana je bašta za sjedenje sa konzolnom sklopivom tendom.

Izgradnja objekta je počela u decembru 2014. godine, a  tačno godinu dana poslije katastrofalnih poplava objekat je obnovljen i radovi su završeni, te se uskoro očekuje otvorenje benzinske pumpe.

Kako ističu iz firme Aksa, ovo je samo jedan u nizu objekata koji će obogatiti grad Maglaj i pomoći da se katastrofalne poplave zaborave.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.