Obnovljen nakon katastrofalnih poplava

Obnovljeni vrtić u Maglaju s radom počinje 5. januara 2015. godine

28.12.2014. 00:11 0

Obnovljeni Dječiji vrtić Maglaj sa radom počinje 5. januara 2015. godine nakon što je proteklih mjeseci trajala rekonstrukcija i potpuna adaptacija objekta, piše bh. novinska agencija Patria.

Ovaj vrtić tokom majskih poplava pretrpio je velike štete, a u akciju pomoći za kompletnu obnovu uključile su se brojne organizacije, kompanije, umjetnici, građani širom BiH, MITA Group, SOS Kinderdorf, DM marketi i drugi brojni donatori.

 

Osim vrtića, i prostor oko vrtića trebao je potpunu rekonstrukciju, a u pomoć su pristigli uposlenici preduzeća „Park“ iz Sarajeva. Postavljena je nova ograda, mobilijar, park za djecu.

 

Podsjećamo, već 10. juna u Sarajevu je organizirana humanitarna izložba djela bh. umjetnika u ateljeu Safeta Zeca gdje je prikupljeno 4.000 KM.

 

Sigurno je da obnova vrtića ne bi bila moguća bez pomoći donatora, a uprava se zahvaljuje svima koji su pomogli da najmlađi imaju sigurno mjesto za igru i boravak.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.