Od sutra prohodna jedna saobraćajna traka M-17 kroz Kosovu

4.06.2014. 22:04 0

Nakon intenzivnih radova na saniranju dionice magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj u mjestu Kosova prohodna je jedna saobraćajna traka, izjavila je Feni glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Lačević.

"Po informacijama iz Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, nakon intenzivnih radova na hitnim intervencijama u cilju uspostavljanja prometa na dijelu magistralnog puta M17 u mjestu Kosova od 5. juna ove godine od 9 sati moguće je uspostaviti promet jednom saobraćajnom trakom uz neizmjenično propuštanje vozila." - dodala je Lačević, a prenosi Radiosarajevo.ba

 

Time bi se prebacio promet sa alternativnog pravca R465 Doboj-Ševarlije-Maglaj.

 

Ovakav režim se, kako navode iz JP Ceste FBiH, može održavati u toku izvođenja radova na drenažnom sistemu uz korito rijeke Bosne do izvođenje završnih radova prema projektnom rješenju hitnih intervencija kada je potrebno osigurati potpunu obustavu saobraćaja.

 

Kako je poznato, u mjestu Kosova na putu između Maglaja i Doboja došlo je do prekida saobraćaja zbog klizišta koje je nastalo u dužini od gotovo 300 metara i ogromnog odrona. Ekipe ljudi i velike građevinske mašine danonoćno su angažovane na toj lokaciji da bi ova saobraćajnica bila stavljena u funkciju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.